6 Mart 2016 Pazar

OT’TUR, ZARARI ÇOKTUR…



Ülkemizde bir ürünün başına bitkisel ibaresi konulunca milletimiz ondan kavanoz kavanoz, şişe şişe, bidon bidon almaya pek hevesli oluyor. Sırf ilaç kullanmaya karşıyım diye kaşık kaşık, kepçe kepçe bitki karışımları içiyor insanlar.
Peki ama bitkisel tedavi ne kadar doğrudur?


Bitkisel tedavi ile ilgili bilinmesi gerekenler:
1-Toplandığı yer: Bitkinin toplandığı yer çok önemlidir. Mesela meyan kökü bitkisi aynı dağın güney yamacından toplanırsa tıbbidir, kuzey yamacından toplanırsa sadece ottur.(Eee adam bize hangi dağın otunu sattı ki…)

2-Hazırlanış ve sunuş yöntemi: Ada çayının üzerine kaynar su dökersen bil ki sadece sıcak su içiyorsun. Öksürük filan kesilmez.

3-Kullanılacak doz: Çok basit bir örnek. Çiğdem bitkisi düşük dozda gut hastalığına iyi gelir, yüksek dozda zehirdir, adam öldürür. (Atalar ne demiş; azı karar çoğu zarar…)

4-Diğer hastalıklarla etkileşim: Kanser, şeker, tansiyon, prostat, tiroid gibi bir çok hastalığın bitkilerle olumsuz etkileşimi vardır.

5-Bitkideki diğer etkin maddeler: Bitkinin içinde sadece 1 madde tıbbidir. Ama o bitkiyi sen kaynatıyorsun ya, onun içindeki diğer 100 madde daha o suya geçiyor işte. (Karaciğer pörtlemesin sonra dikkat…)
6-Kullanılmadan önce denenmezler: Bitkisel ürünler ilaçlara göre kullanılmadan önce denenmezler. Bazen ilk denek siz olabilirsiniz. Dikkat.


Zararlı bitkisel kürler
Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız bazı bitkiler sandığımız kadar masum değildirler. Yüksek dozda ve uzun yıllar alındıklarında bir sürü şeye yol açabilirler. Örneğin Ekinezya kanı fazla sulandırır, mide rahatsızlığı, ishal, allerji yapabilir. Sarmısak ve zencefil çok tüketilirse kanama yapar. Adaçayı çok içilirse kabız olursunuz, tansiyonunuz yükselir, cinsel gücünüz azalır Allah korusun.

Özetle, ilaç ile zehiri ayıran en önemli şey dozdur. Yani suyun bile fazlası ödem yapar, gelincik çiçeğini demet demet topla kaynat iç bakalım ne oluyor. Alice Harikalar Diyarı’ nın serisini yazarsın yeminle.

Yani sevgili kardeşim, ottur zararı yoktur demeyeceksin. İşi hekime ya da eczacıya danışacaksın. Bitkisel ürünlerin sadece tedaviye destek olduğunu bileceksin. Öyle facebook’ta gördüğün formülleri çoluğuna çocuğuna uygulamayacaksın. Uzun dönem zararlarından korkacaksın.


BONUS:  Aspirin ilacı söğüt ağacı kabuğundan yapılır. Bildiğin söğüt ağacı.  Eğer hala ‘Ben yukarıda okuduklarımdan hiçbir şey anlamadım, ben ilaç kullanmam, facebook’tan gördüğüm ot karışımını yapar onu içerim’ diyorsan; yarın başın ağrıdığında aspirin içme de, sulak bir yere git, bi söğüt gölgesi bul, kabuklarını da yavaş yavaş kemirmeye başla.
Akıllı ol-Sağlıklı ol

https://www.facebook.com/eczaciadamm/?fref=ts

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder